Være oss selv?


I dagens samfunn skal vi være oss selv, men vi får heller ikke lov til å være oss selv! Jenter skal ha flat mage, glippe mellom lårene, være vell trent og ha langt skinnende hår. Gutter skal ha sixpack, muskler og ha draget på alle jenter. Vi skal ha så mange ''likes'' på bildene vår som over hode mulig og vi skal bli kalt vakker, nydelig, kjekk og annet! 

Hvordan kan vi bli fortalt å være oss selv når det er så mye vi må være først? 

Ikke alle jenter har flat mage og ikke alle gutter har sixpack og det gjør da vell ingenting. Bare fordi media, reklamer og lignende bruker folk med flat mage eller sixpack betyr ikke det at du må ha det! Perfekt er et ord både gutter og jenter bruker når de beskriver hvordan de vil at kjæresten skal se ut, og med perfekt mener de fleste hva media mener er perfekt... De er trist hvordan gutter uten sixpack og muskler blir sett ned på av jenter på grunn av ordet perfekt. Det er trist hvordan jenter som ikke er vel trent og ikke har flat mage blir sett på som feite av gutter på grunn av ordet perfekt.

Hele tiden ser jeg jenter som sier de har Marilyn Monroe som forbilde når det gjelder kroppen likevell går de rundt og synes de ser feite ut og skulle ønske de var tynnere. De fleste vet vell hvordan Marilyn Monroe så ut, så hvorfor ha henne som forbilde når du selv vil se tynnere ut? Det gir ikke mening!For å være ærlig så har jeg selv vært der at jeg vil være perfekt som media sier, men jeg har alltid endt opp med å se meg i speilet og si jeg er glad for den jeg er! Mange ganger liker jeg ikke at jeg ikke har gleppe mellom lårene eller at jeg ikke har flat mage, men hva kan jeg gjøre med det? Det er sånn jeg skal være og sånn jeg se ut! Jeg har lært meg selv til og ikke bry meg om hvordan jeg ser ut, selvfølgelig bryr jeg meg jo litt, men jeg gjemmer meg ikke under store klær fordi å skjule hvordan jeg ser ut! Jeg går med det jeg vil og driter rett og slett i hva andre mener om meg. Er jeg for ''stor'' for dem, samma det. Har jeg rar stil, samma det. Jeg har blitt lært opp til å være meg selv og da er jeg det!

Når det kommer til sosiale medier er kravene så store at det er litt fælt! Du skal ha så mange venner på facebook som mulig( over halvparten kjenner du ikke), du skal ha så mange følgere på instagram og twitter som det går.  Når du bytter profilbilde på facebook skal du ha langt over 100 ''likes'' og alle skal synes du er pen, vakker, kjekk ect. og på instagram skal alle like bildet ditt, du skal ha så mange likes på kort tid og du skal ikke kunne trenge skrive noen ''hashtags'' eller noe som helst! Alle skal like deg og du skal ikke bry deg så mye over det bare la det gå som om det skjer hver dag. Tilbake til virkeligheten så har man som regel venner på facebook som man kjenner eller vet om og de som følger deg på instagram er som regel venner eller randome folk som vil ha følgere tilbake! På profilbildet mitt har jeg 30 likes og jeg kjenner alle, mens en venn av meg fikk over 130 likes og viste ikke hvor alle kom fra( hun var sjokert!), på instagram liker mine nærmeste venner bildene mine og det holder for meg. Før skjønte jeg ikke hele greia med ''likes'' på profilbildene, det var jo bare et bilde for å vise hvem du var. Så etterhvert begynte jeg å skjønne at det å ha mange ''likes'' og kommentarer betydde noe. Jeg var og er ikke så populær når det kommer til ''likes'' og kommentarer, men istede for å bry meg om hvor mange som liker meg, bryr jeg meg om hvem som liker meg! Det er noe alle burde bry seg om! Selvfølgelig er det greit at du får så mange likes, men det er jo morsomere når det kommer fra noen du er litt små forelsket i eller fra en slektning du ikke ser så mye eller fra en venn!

Selv om dagens samfunn sier du skal være noen du ikke er, må du ikke gjøre og være som alle andre! Vær det samfunnet egentlig sier du skal være! DEG SELV!

Verden hadde vært kjedelig hvis alle hadde vært like, så vær deg selv og ikke bry deg om hva alle andre synes! Jeg vet hvor fælt det kan være og ikke se ut som du vil og hva det kan gjøre med deg, men legg alt det negative til side og lev livet!

-Solfrid 

3 kommentarer

Kristinknuts1.blogg.no

09.09.2014 kl.20:54

HERLIG blogg !!!❤️👌plis ta en tur innom min 😘

Victoria

09.09.2014 kl.21:07

Kjempebra skrevet, Solfrid! Jeg la forresten merke til kommentaren din i avisa, og den var UTROLIG bra. "Jeg bryr meg ikke om hvor mange som liker, men HVEM som liker." Den fikk meg til å tenke. Herlig innlegg, som jeg er enig i og som folk bør lese :-)

Ronja Irene

09.09.2014 kl.21:13

Sykt bra skrevet! og du har en kjempe fin blogg!

Ta en titt innom bloggen min? Har en spørsmålsrunde!

kristinerosok

09.09.2014 kl.23:03

Så ærlig og fint innlegg :)

Skriv en ny kommentarHei! Her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og for eksempel hva bloggen handler om. Om du bruker dette designet er det ikke lov og fjerne at det er jeg som har laget det :-)

For kontakt:
epostadressen din
hits ♡ Design av Tonjemt ♡